Metoder

Metoder vi använder oss av här på Flygterapeuterna.

 

 • KIROPRAKTIK
 • LASERBEHANDLING
 • MASSAGE
 • STÖTVÅGSBEHANDLING
 • AKUPUNKTUR
 • Cranio sacral terapi • Kiropraktik

En legitimerad kiropraktor undersöker, diagnostiserar, behandlar och förebygger problem i rörelseapparaten med fokus på leder, muskler & nervsystemet. Kiropraktorn fokuserar främst på funktionen i ryggradens leder och återställer dessa till normal funktion och rörlighet. På så sätt skapas förutsättningar för kroppen att själv ta hand om besvären och kunna återgå till en bättre balans. Att gå till en kiropraktor med jämna mellanrum kan göra så du undviker att besvär i kroppen uppstår. 


 • Laserbehandling

Bra mot muskel och ledbesvär, ffa AKUTA men även kroniska besvär/skador. Vid akuta besvär skall behandlingen startas så snabbt som möjligt, helst inom 12 tim. Vanligtvis så är en behandlingsserie på mellan 6 och 12 behandlingar.


 • Massage

Flera positiva effekter fås av massage, bland annat; höjt immunförsvar - sänkt blodtryck - lugnande inverkan på muskler och sinnen - ökad blodcirkulation i vävnaden - slaggprodukter minskar.  Terapeutisk massage är en annan metod för mer specifika besvär i muskler och leder. Behandlingen är på 40 min. • Stötvågsbehandling


Bra mot KRONISKA besvär i kroppen

Vanliga områden man behandlar är armbågar, axlar,  hälar, hälsenor, knän och höfter. Stötvågen används på stela leder och muskler, vid kronisk värk i leder och muskler grad 1 artroser och kroniska inflammationer.

Kroniska problem är smärta som man haft i mer än 3 månader.

Normalt behandlar man 5 gånger med ca 1 veckas vila mellan behandlingarna.

 

Den som behandlar er i stötvågsbehandling: Per Dahlkar •      Kraniosakral terapi - En varsam behandlingsform för djupare läkning!


Terapin utvecklades på 1920-talet av osteoptaten William G Sutherland. Han började intresserade sig för kraniets anatomi och fysiologi. Att kraniet, hjärnhinnorna och ryggmärgen med korsbenet tillsammans med cerebrospinalvätskan utgör ett slutet system. Den kraniosakrala systemet har en egen puls. Systemet blir kraftigt påverkat när kroppen befinner sig i obalans. Behandlingen är mjuk och skonsam metod för att stimulera till självläkning. Patienten brukar ofta känna sig mycket lugn och avslappnad efter en behandling.

Behandlingsmetoden påverkar främst 5 områden, centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, hjärnans hinnor, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelser i förhållande till höfterna.


Behandlingen utför liggandes på en bänk med kläderna på.


Terapin har en positiv inverkan på en persons fysiska, emotionella och menatla hälsa. Den ger en god effekt på patienter med nack och ryggproblem, huvudvärk, rastlöshet, stressrelaterade problem och oro & depressioner.

Forskning i USA och England har kunnat visa att terapin är mycket effektiv i olika slags kroniska tillstånd.Varmt välkommen till en värld av nya möjligheter!


 • Kostrådgivning och Hälsocoachning

Viktminskning, tarmbesvär, fysisk rehabilitering, sömnproblem, låg energi, nedstämdhet och andra utmattningssymptom, hög blodtryck, stresshantering.